targi targi hotele o¶rodki
   targi wystawy
 
Organizatorzy imprez
Targi, wystawy

» Architektury i budownictwa
»   Edukacyjne
»   Ekonomiczne
»   Gastronomiczne
»   Informatyczne
»   Książki
»   Maszyn i urządzeń
»   Medyczne
»   Motoryzacyjne
»   Odzieżowo tekstylne
»   Produkcji
»   Rolnicze
»   Sportowe
»   Turystyczne
»   Usług
»   Inne

Dodaj informację o nadchodzących targach

Organizatorzy imprez:

»   Agencje artystyczne
»   Agencje hostess
»   Artyści
»   Catering
»   Dekoracje
»   Fotografia / wideofilmowanie
»   Imprezy dla dzieci
»   Imprezy integracyjne
»   Imprezy okolicznościowe
»   Imprezy plenerowe
»   Imprezy sezonowe
»   Imprezy towarzyszące
»   Miejsca imprez, spotkań
»   Obsługa techniczna
»   Ochrona i bezpieczeństwo imprez
»   Oprawa muzyczna imprez
»   Organizacja bankietów
»   Organizacja imprez masowych
»   Organizacja konferencji
»   Organizacja szkoleń
»   Organizacja targów
»   Organizacja wesel
»   Przebrania
»   Spotkania firmowe
»   Tłumaczenia
»   Touroperator
»   Wyposażenie spotkań, imprez
»   Inne

Dodaj Twoją ofertę w tym miejscu

polecamy ciekawe



 
 

Gastro-Hotel we Wrocławiu

Przeczytany: 1013 razy
Dodany: 2012-09-20 12:35:04
Aktualizowano: 2012-09-20 12:35:33

W zdrowym ciele zdrowy duch!

Zdrowie i uroda w potrawach kuchni dolnośląskiej

Pierwszym krokiem ku poprawie twojego życia i zdrowia będzie oglądniecie pokazu gotowania przygotowanego przez wrocławskich szefów kuchni. O dobrej i złej żywności odpowiedzą wam szefowie kuchni Zbigniew Koźlik i Grzegorz Pomietło. Zaprezentują nowoczesne techniki gotowania, pozwalające zachować smaki i wartości odżywcze w dobrych produktach żywnościowych. Pokażą jak łączyć różne produkty żywnościowe- czyli unikać pewnych grup żywnościowych w tym samym czasie. Szefowie kuchni udzielą krótkich wskazówek, które pozwolą odmienić całkowicie Wasze życie.

BESKIDZKIE SMAKOWANIE

Beskidzki Klub Kulinarny z siedzibą w Skoczowie współpracuje z dużym sukcesem z Gromadą Górali na Śląsku Cieszyńskim z siedzibą w Ustroniu. Prezesi tych stowarzyszeń Wiesław Wróblewski i Jan Sztefek konsultują swoje plany i realizują z powodzeniem wiele przedsięwzięć. Szczególnie promocję baraniny i jagnięciny. Wiesław Wróblewski wraz z kucharzami z Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, zapraszają na pokazy i degustację dań z jagnięciny i baraniny oraz tradycyjnych dań kuchni beskidzkiej.


Spotkajmy się w Kreatywnej Kuchni Mistrzów

Kreatywna Kuchnia Mistrzów to wydarzenie, w którego realizacji biorą udział organizatorzy Gastro-Hotel, firmy związane z branżą HoReCa, lokalne Stowarzyszenia kucharzy,  gastronomów i cukierników oraz szkoły gastronomiczne. Idea przedsięwzięcia zakłada stworzenie na terenie targów prawdziwej, w pełni funkcjonującej restauracji. Gościom pozwala to na obserwacje najwybitniejszych szefów kuchni, którzy przygotowują dla nich dania „na żywo”. Jednocześnie możliwa jest prezentacja funkcjonowania poszczególnych urządzeń, najnowszych trendów w aranżacji stołów, nowoczesnych zastaw oraz sposobów serwowania dań.

Kuchnia Mistrzów będzie wydzielona strefą, której przygotowana przez przedstawicieli Zamku w Krasiczynie aranżacja, przeniesie zaproszonych gości w zamkowy świat, stając się tłem wykwintnej kuchni.


MUSZTRA MŁODYCH KELNERÓW

Podczas wrocławskiej edycji Gastro-Hotel wszyscy odwiedzający będą  mogli podziwiać niecodzienny pokaz- musztrę kelnerską. Rolę dyrygenta wypełni Mariusz Papuga, a swoimi kelnerskimi umiejętnościami popisywać się będą uczniowie ZSG we Wrocławiu. W programie przewidziano prezentację obsługi lanchu biznesowego oraz tak zwany Barok Serwis.


SZKOLENIA

Na targach Gastro-Hotel we Wrocławiu 3 – 5 października czeka na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali oraz kucharzy.

  • Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii
  • Przyjęcia okolicznościowe w gastronomii –współczesne trendy
  • Wino w gastronomii
  • Bezpieczeństwo żywności z elementami zasad systemu HACCP
  • Pokój hotelowy wraz z łazienką – profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa
  • Jak zapewnić efektywne działanie placówki hotelarsko-gastronomicznej
  • Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości

 

KONKURS

 

Zapraszamy do promocji obiektów oraz do wspólnej zabawy poprzez udział w konkursie:

Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Dania bankietowo-cateringowe z ryb i owoców morza (konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski)


Szczegółowy program znajdziecie Państwo na www.gastro-hotel.pl

 

 

 

WROCŁAW

 3 – 5 października hala AWF

wjazd od ul. Mickiewicza 67

środa - czwartek 1000 - 1700

piątek 1000- 1500

Tel. 32 376 08 60 targi@gastro-hotel.pl

 

Wysłane 2012-09-20 12:35:04 przez M-S-M
targi Targi Gastro-Hotel 2012 Gastro-Hotel Wrocław
Artykuły powiązane z powyższym
EIT Raw Materials, Akademia Górniczo-Hutnicza oraz Instytut Autostrada Technologii i Innowacji zapraszają do udziału w Międzynarodowych targach pracy branży surowcowej
Ruszyły zapisy na prowadzenie warsztatów kreatywnych podczas Gift Show Poland 2017, czyli jednego z najważniejszych wydarzeń branży upominkowej w Polsce.
9. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel będą okazją do poszerzenia wiedzy w obszarach ważnych dla profesjonalistów z branży hotelarskiej. Na targach będzie można skorzystać z pięciu szkoleń, których tematyka zainteresuje zarówno osoby przymierzające się do inwestycji, jak i działające już w biznesie. Wydarzenie odbędzie się w dniach 12-14 października br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
  STRONA GŁÓWNA | DODAJ TARGI | HOTELE / OŚRODKI | KONTAKT | ARTYKUŁY