targi targi hotele o¶rodki
   targi wystawy
 
Organizatorzy imprez
Targi, wystawy

» Architektury i budownictwa
»   Edukacyjne
»   Ekonomiczne
»   Gastronomiczne
»   Informatyczne
»   Książki
»   Maszyn i urządzeń
»   Medyczne
»   Motoryzacyjne
»   Odzieżowo tekstylne
»   Produkcji
»   Rolnicze
»   Sportowe
»   Turystyczne
»   Usług
»   Inne

Dodaj informację o nadchodzących targach

Organizatorzy imprez:

»   Agencje artystyczne
»   Agencje hostess
»   Artyści
»   Catering
»   Dekoracje
»   Fotografia / wideofilmowanie
»   Imprezy dla dzieci
»   Imprezy integracyjne
»   Imprezy okolicznościowe
»   Imprezy plenerowe
»   Imprezy sezonowe
»   Imprezy towarzyszące
»   Miejsca imprez, spotkań
»   Obsługa techniczna
»   Ochrona i bezpieczeństwo imprez
»   Oprawa muzyczna imprez
»   Organizacja bankietów
»   Organizacja imprez masowych
»   Organizacja konferencji
»   Organizacja szkoleń
»   Organizacja targów
»   Organizacja wesel
»   Przebrania
»   Spotkania firmowe
»   Tłumaczenia
»   Touroperator
»   Wyposażenie spotkań, imprez
»   Inne

Dodaj Twoją ofertę w tym miejscu

polecamy ciekawe



 
 

Targi Gastro-Hotel -podsumowanie z targów w Kolobrzegu

Przeczytany: 1116 razy
Dodany: 2012-03-14 10:08:32
Aktualizowano: 2012-03-14 10:08:59

Gastro – Hotel to najważniejsze targi regionalne odbywające się w miastach słynących ze wzmożonego ruchy turystycznego Kołobrzeg, Mikołajki, Zakopane, Wrocław i Karpacz/Szklarska Poręba.

Targi otworzył Prezydent Kołobrzegu – Janusz Gromek wraz z Wicestarostą Powiatu Kołobrzeskiego Mirosławem Tessikowskim.

Panowie nie tylko dokonali uroczystego otwarcia, ale również wzięli udział w zabawie kulinarnej. Stworzyli kulinarne pary z dwiema przedstawicielkami lokalnych mediów-p. Dorotą Czech z Radia Plus oraz Iwoną Marciniak z Głosu Koszalińskiego i przygotowali wspaniałe konkursowe dania, które zachwyciły swym smakiem i wyglądem degustujących je gości targowych.

Na targach w Kołobrzegu prezentowali się producenci, dystrybutorzy, importerzy i handlowcy działających w sektorze HoReCa. Można tam było zobaczyć najnowsze technologie, nowoczesne urządzenia, najwyższej klasy produkty i optymalne rozwiązania służące podnoszeniu standardu usług hotelarskich i gastronomicznych.

Swoją ofertę zaprezentowali również dostawcy produktów żywnościowych dla gastronomii, surowców dla cukiernictwa i piekarnictwa, a także napojów bezalkoholowych i alkoholowych.

Bogata oferta wystawców oraz bardzo ciekawy program imprezy skłonił do odwiedzenia targów wielu przedstawicieli branży HoReCa chcących zmodernizować zakład gastronomiczny, podwyższyć jakość obsługi, zmienić wystrój lokalu czy zwiększyć wybór i jakość proponowanej oferty.

 

Podczas targów można było wziąć udział w wielu ciekawych wydarzeniach:

 

szkoleniach, warsztatach i konkursach kulinarnych.

Dla wszystkich zainteresowanych najnowszymi trendami w kuchni została stworzona Kreatywna Kuchnia Mistrzów.

Można było podejrzeć jak wygląda praca „na kuchni” w czynnej restauracji, gdzie najlepsi kucharze ze Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Regionu Zachodniopomorskiego wyczarowywali na oczach gości różnego rodzaju dania  i serwowali je zaproszonym gościom w specjalnie na tę okazję zaaranżowanej restauracji.  Przedsięwzięcie miało bardzo widowiskową formę i było ciekawym doświadczeniem kulinarnym dla wszystkich odwiedzających targi.

W nowoczesny sprzęt Kuchnię wyposażyła firma FAGOR. Wykwintne dania z „Zapomnianej Kuchni Regionalnej Pomorza Zachodniego” serwowane były na najnowszej linii ceramiki firmy DAJAR. Ideą Kuchni Mistrzów było stworzenie na targach komfortowego miejsca będącego innowacyjną platformą biznesową. Atmosfera tego miejsca sprzyjała konwersacji i umożliwiała wymianę informacji pomiędzy wystawcami a odwiedzającymi.


 

Odbyła się również kolejna odsłona konkursu Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Kuchnie Świata Tex-Mex - bar, pub, party time menu z zastosowaniem produktów firmy Oerlemans i Lamb Weston. Najlepsze dania przygotowała drużyna reprezentująca Restaurację Malinowy Ogród z Gdańska w składzie Rafał  Kwidzynski i Tomasz  Dawidowski. Drugie miejsce jury przyznało drużynie reprezentującej Restaurację Pasibrzuch i Zajazd Florencja z Gdańska - Danielowi Przytarskiemu i Piotrowi Krysiakowi, trzecie miejsce przypadło Kamilowi Kwiatkowskiemu i Piotrowi Dąbrowskiemu z Medical Spa Sanatorium „Unitral” w Mielnie.

 

 Zwycięska ekipa z regionu, w którym odbywają się targi kwalifikuje się do Wielkiego Finału konkursu Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim. Na którą wraz z sponsorami konkursu- firmami: PLASTMET, OERLEMANS i LAMB WESTON zapraszamy do Zakopanego.

 Najlepszy wśród najlepszych kucharzy biorących udział w regionalnych konkursach, otrzyma m.in. nominację do Kulinarnego Pucharu Polski.  

Na kolejne spotkania w gronie profesjonalistów w ramach Targów Gastro-Hotel zapraszamy od 18 do 20 kwietnia do Mikołajek (Hala Sportowa, ul. Jana Pawła II 1)

 

 

Szczegóły na www.gastro-hotel.pl

 

Autorami powyższych zdjęć są:

Fot. Aleksandra Jeż

Fot. Karol Skiba "Grape-Fotografia" www.grape-fotografia.pl

Wysłane 2012-03-14 10:08:32 przez M-S-M
Targi Gastro-Hotel 2012 Gastro-Hotel targi
Artykuły powiązane z powyższym
Trwają zapisy na drugą edycję targów Gift Show Poland – jednego z największych wydarzeń branży upominkowej w Polsce. Impreza odbędzie się w dniach 19-21 maja br. w warszawskim Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska. Przedsiębiorcy, którzy zgłoszą swój udział w wydarzeniu jako wystawcy, będą mogli zaprezentować się przed szeroką publicznością z Polski i zagranicy.
Trzeciego dnia Targów WorldHotel, tj. 15 października br., odbędzie się bezpłatna konferencja pt. „Hotel w zabytku - wyzwania i możliwości". Jej organizatorzy, firma MT Targi Polska i Grupa Archaios, zapraszają do udziału inwestorów, którzy przekształcają obiekty zabytkowe w hotele. Celem wydarzenia jest zainicjowanie dialogu pomiędzy nimi a środowiskiem konserwatorów, którzy sprawują pieczę nad ego rodzaju budynkami.
Targi Gastro-Hotel w Karpaczu
Wysłano 2013-10-07 14:36:42
Zapraszamy na 22 edycję Targów Gastro-Hotel do Karpacza. W dniach 22 - 24 października (wtorek-czwartek) w hali sportowej przy Liceum ul. Gimnazjalna 6a czekać będzie na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla managerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sal oraz kucharzy.
  STRONA GŁÓWNA | DODAJ TARGI | HOTELE / OŚRODKI | KONTAKT | ARTYKUŁY