|
Z tagiem EuroGastro są związane artykuły w liczbie: 7
Zakończyły się XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro, będące najistotniejszym wydarzeniem w branży HoReCa. Swoją ofertę zaprezentowało 267 wystawców, a targi odwiedziło ponad 19 000 osób. Ponad 600 słuchaczy skorzystało ze szkoleń branżowych. Impreza wystawiennicza zorganizowana przez firmę MT Targi Polska odbyła się w dniach 20-22 marca 2013 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie przy ul. Marsa 56c.
|
Po raz pierwszy XVI Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro będzie można zwiedzać bezpłatnie. Przedstawiciele branży, którzy zdążą zarejestrować się on-line na stronie www.eurogastro.com.pl/rejestracja do końca stycznia 2012 roku, otrzymają na miejscu bezpłatne karty wstępu. Szesnasta edycja tego największego wydarzenia targowego dla branży HoReCa odbędzie się w dniach 21-23 marca 2012 roku w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
|
Ruszyły już przygotowania do kolejnej edycji największej w kraju imprezy branży HoReCa – XVI Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2012. Nowoczesne rozwiązania dla gastronomii oraz pełen przegląd produktów i usług dla rynku w ciągu trzech dni targów zaprezentują wiodący producenci i dystrybutorzy z Polski i zagranicy. Przedstawią różnorodne oferty w zakresie wyposażenia zaplecza kuchennego, żywności i napojów, wyposażenia sal restauracyjnych i barów czy sektora kawowego. EuroGastro umożliwią zapoznanie się z innowacyjnymi produktami, które pojawiły się na rynku HoReCa oraz najbardziej aktualnymi trendami w gastronomii. Targom będą towarzyszyć liczne pokazy i konkursy, w których kucharze, bariści i kelnerzy przedstawią swoje mistrzowskie umiejętności i efektowne techniki. EuroGastro 2012 zorganizowane zostaną w dniach 21-23 marca w nowoczesnym Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
|
Ponad 19 tysięcy zwiedzających wzięło udział w największym w Polsce wydarzeniu dla branży HoReCa - XV Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro 2011, które odbyły się w dniach 23-25 marca w centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Wśród nich znaleźli się m.in. właściciele i zarządzający restauracjami, kawiarniami, pubami, barami szybkiej obsługi, placówkami zbiorowego żywienia, firmami cateringowymi, hurtowniami czy marketami, a także kucharze i szefowie kuchni. Na stoiskach kompleksowe oferty produktów i usług dla gastronomii prezentowało 261 wystawców z 14 państw. Zwiedzający po raz pierwszy właśnie na EuroGastro mogli zapoznać się z nowościami wprowadzanymi na polski rynek. Ponadto, wydarzenie urozmaicały liczne konkursy, pokazy i mistrzostwa, podczas których wyłoniono najlepszych baristów, kucharzy czy kelnerów. Honorowy patronat nad XV edycją targów EuroGastro objął Waldemar Pawlak, Minister Gospodarki.
|
Konkurs i degustacja dań barbecue odbędą się w ramach pokazów i warsztatów „Rok Polski w BBQ” organizowanych podczas XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro. Najlepsze zespoły z całej Polski będą demonstrować swój kunszt kulinarny i umiejętności w zakresie przyrządzania dań barbecue. Oceny potraw na bazie degustacji dokona publiczność, która wyłoni również zwycięski zespół. Organizatorem „Roku Polski w BBQ” jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni we współpracy ze spółką MT Targi. Największe wydarzenie branży HoReCa w Polsce, targi EuroGastro 2011, odbędą się w dniach 23-25 marca w centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
|
„Zasadom prawidłowego żywienia w teorii i praktyce” poświęcone będzie seminarium organizowane podczas XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2011. Wydarzenie kierowane jest głównie do przedstawicieli placówek zbiorowego żywienia i ma przybliżyć uczestnikom aktualną wiedzę na temat prawidłowych modeli żywieniowych oraz przygotowywania zdrowych posiłków. Seminarium odbędzie się pierwszego dnia EuroGastro, tj. 23 marca br., w centrum MT Polska przy ul. Marsa 56C w Warszawie.
|
Polscy kucharze będą prezentować swoje mistrzowskie umiejętności w konkursie kulinarnym podczas VI Festiwalu Kuchni Greckiej. Weźmie w nim udział 12 osób, które przygotowywać będą dania z wykorzystaniem greckich produktów. Ich oceny dokona jury degustacyjne, w składzie którego zasiądą słynni szefowie kuchni z Polski i zagranicy. Pomysłodawcą festiwalu jest Theofilos Vafidis, znany mistrz i doradca kulinarny. Śródziemnomorskie przysmaki w wykonaniu mistrzów kulinarnych oraz zmagania konkursowe kucharzy będą atrakcją pierwszego dnia XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, które odbędą się w dniach 23-25 marca 2011 r. w Warszawie.
|
|