targi targi hotele o¶rodki
   targi wystawy
 
Organizatorzy imprez
Targi, wystawy

» Architektury i budownictwa
»   Edukacyjne
»   Ekonomiczne
»   Gastronomiczne
»   Informatyczne
»   Książki
»   Maszyn i urządzeń
»   Medyczne
»   Motoryzacyjne
»   Odzieżowo tekstylne
»   Produkcji
»   Rolnicze
»   Sportowe
»   Turystyczne
»   Usług
»   Inne

Dodaj informację o nadchodzących targach

Organizatorzy imprez:

»   Agencje artystyczne
»   Agencje hostess
»   Artyści
»   Catering
»   Dekoracje
»   Fotografia / wideofilmowanie
»   Imprezy dla dzieci
»   Imprezy integracyjne
»   Imprezy okolicznościowe
»   Imprezy plenerowe
»   Imprezy sezonowe
»   Imprezy towarzyszące
»   Miejsca imprez, spotkań
»   Obsługa techniczna
»   Ochrona i bezpieczeństwo imprez
»   Oprawa muzyczna imprez
»   Organizacja bankietów
»   Organizacja imprez masowych
»   Organizacja konferencji
»   Organizacja szkoleń
»   Organizacja targów
»   Organizacja wesel
»   Przebrania
»   Spotkania firmowe
»   Tłumaczenia
»   Touroperator
»   Wyposażenie spotkań, imprez
»   Inne

Dodaj Twoją ofertę w tym miejscu

polecamy ciekawe



 
 

Podsumowanie targów Gastro-Hotel we Wrocławiu

Przeczytany: 1088 razy
Dodany: 2012-10-23 13:45:26
Aktualizowano: 2012-10-24 09:33:55

Ciekawym wydarzeniem kulinarnym podczas targów wrocławskich był pokaz Grzegorza Pomietło- szef kuchni Art Hotelu i Zbigniewa Koźlika- szef kuchni hotelu HP Park Plaza dotyczący zdrowia i urody w potrawach kuchni dolnośląskiej.  Podczas pokazu panowie udowadniali, że pokarm ma wpływ na wszystkie aspekty naszej egzystencji: na nastrój, poziom energii, łaknienie, zdolność myślenia, popęd seksualny, sen i zdrowie ogólne. Przy przygotowaniu zdrowego dania wykorzystali najnowsze techniki gotowania, które pozwalają zachować smak i wartości odżywcze w dobrych produktach żywnościowych.

Podczas dolnośląskiej edycji targów Gastro – Hotel można było zobaczyć i usłyszeć  również górali. Organizator zaprosił Beskidzki Klub Kucharzy, którzy zaprezentowali kuchnię regionalną oparta na daniach z jagnięciny i baraniny.
     
Bogactwo dolnośląskich produktów regionalnych można było podziwiać na stoisku Urzędu Marszałkowskiego.

Wszyscy odwiedzający targi mogli podziwiać niecodzienny pokaz- musztrę kelnerską. Rolę dyrygenta pełnił Mariusz Papuga, a swoimi kelnerskimi umiejętnościami popisywali się uczniowie ZSG we Wrocławiu.

Młodzi kelnerzy zaprezentowali obsługę lanchu biznesowego oraz tak zwany Barok Serwis.

Każdy kto odwiedził restaurację Kreatywna Kuchnia Mistrzów miał możliwość degustowania przygotowanych potraw w stylowo zaaranżowanym salonie, nawiązującym do motywów wystroju zamkowego oraz zasmakować dobrej kuchni tradycyjnej i staropolskiej. Wykwintną kuchnię zamkową zaprezentował bowiem zespół kucharzy, który przyjechał z przepięknego renesansowego obiektu jakim jest Zamek w Krasiczynie.

Kolejne dni targów był równie smakowite, ciekawe i inspirujące.

Nie mogło oczywiście zabraknąć konkursów kulinarnych.

W zmaganiach na żywo w Kulinarnej Uczcie Gastro-Hotel z Markiem Widomskim na najwyższym stopniu podium stanęli kucharze z Qubus Hotel w Złotoryji - Daniel Gnatkowski i Grzegorz Pawlik. Drugie miejsce zajęli panowie: Grzegorz Chmolowski i Damian Jeleń z Restauracji Kuchnia Marche we Wrocławiu. Na podium stanęła również drużyna z Oberży w Legnicy reprezentowana przez:  Wojciecha  Owczarczaka i Kamila Lipińskiego. W kategorii juniorów w potyczce kulinarnej naprzeciw siebie stanęli reprezentanci Zespołu Szkół Gastronomicznych z Wrocławia. Z kulinarnego starcia zwycięsko wyszła drużyna w składzie:  Igor Antoszewski i Karolina Gawron.

W piątek podczas konkursu Stół dobrze nakryty – Aranżacja stołów okolicznościowych zaprezentowali się uczniowie szkół gastronomicznych i hotelarskich z województwa dolnośląskiego i opolskiego. Wystartowało 9 drużyn z Wrocławia, Kluczborka, Ziębic, Lubania. Na najwyższe uznanie jury zasłużyła prezentacja pt. „Polacy nie gęsi- swoją kuchnię mają” przygotowana przez uczniów Wrocławskiej Szkoły  Gastronomicznej – Przemysława Duńskiego, Agnieszkę Paturej i Natalię Gumną.




Zapraszamy na kolejna edycję targów Gastro-Hotel:



Wysłane 2012-10-23 13:45:26 przez M-S-M
targi gastronomiczne targi Wrocław targi Gastro-Hotel
Artykuły powiązane z powyższym
EIT Raw Materials, Akademia Górniczo-Hutnicza oraz Instytut Autostrada Technologii i Innowacji zapraszają do udziału w Międzynarodowych targach pracy branży surowcowej
Ruszyły zapisy na prowadzenie warsztatów kreatywnych podczas Gift Show Poland 2017, czyli jednego z najważniejszych wydarzeń branży upominkowej w Polsce.
9. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel będą okazją do poszerzenia wiedzy w obszarach ważnych dla profesjonalistów z branży hotelarskiej. Na targach będzie można skorzystać z pięciu szkoleń, których tematyka zainteresuje zarówno osoby przymierzające się do inwestycji, jak i działające już w biznesie. Wydarzenie odbędzie się w dniach 12-14 października br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
  STRONA GŁÓWNA | DODAJ TARGI | HOTELE / OŚRODKI | KONTAKT | ARTYKUŁY